Είμαι ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης με μέτρια κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Αξίζει να επενδύσω σε ένα μετρητικό σύστημα για να καταφέρω να εξασφαλίσω εξοικονόμηση ενέργειας; Τo Meterscope Web Portal απευθύνεται σε καταναλωτές όπως είναι η επιχείρηση μου;

Σχόλια (1)

  • anon
    Infoscope Hellas

     
    Κατά βάση, το Meterscope απευθύνεται σε πελάτες με υψηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέρεγειας, όπως βιομηχανίες τροφίμων, γαλακτοκομεία, ξενοδοχεία, αλυσίδες καταστημάτων.
     
    Ωστόσο, κάθε επιχείρηση αξίζει να γνωρίζει με σχετική ακρίβεια την κατανάλωση της, όσο μικρή κι αν είναι, γιατί πάντα υπάρχουν  περιθώρια εξοικονόμισης, είτε με αποφυγή κακής χρήσης συσκευών που θα αναδειχτεί από τη μέτρηση, είτε με διόρθωση προβληματικών καταστάσεων, είτε ακόμη και με επενδύσεις αναβάθμισης ή ανανέωσης ενεργοβόρων συσκευών που θα αποσβεστούν άμεσα.
     
    Προτείνουμε ανεπιφύλακτα την εγκατάσταση τουλάχιστον ενός κεντρικού μετρητή σε οποιαδήποτε επιχείρηση, ακόμη και στους οικιακούς καταναλωτές, γιατί είναι επένδυση χαμηλού κόστους με εξασφαλισμένη απόσβεση, ακόμη κι αν η μοναδική εκ των υστέρων "παρέμβαση" είναι η ορθότερη χρήση των ηλεκτρικών συσκευών που θα είναι σε θέση να κάνει ο ίδιος ο χρήστης με τη βοήθεια των μετρήσεων και των διαγραμμάτων. Ενδεχομένως η προσθήκη ενός ακόμη μετρητή στην πλέον ενεργοβόρα συσκευή, να δώσει ακόμα περισσότερες δυνατότητες.
     
    Σε καθε περίπτωση, η Infoscope Hellas είναι σε θέση να προτείνει εναλλακτικές ακόμη χαμηλότερου κόστους, όπως είναι η χρήση της φορητής συσκευής μετρήσεων για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να υπάρχει μία ενεργειακή "ακτινογραφία" του χώρου πριν η επιχείρηση αποφασίσει αν θα προβεί σε περαιτέρω επεμβάσεις.

    Αυγ 28, 2015

Leave a comment